Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BorgstellingsKredietMKB.nl

Borgstellingskrediet (BMKB) : "Extra zekerheid voor bancair bedrijfskrediet"

Verschil financieren voor of na starten bedrijf

De financieringsmogelijkheden voor jouw bedrijf hangen af van het moment van inschrijven van je onderneming bij de Kamer van Koophandel (KvK). Daarom is het soms gunstiger om eerst een financiering aan te vragen, en daarna te starten. Voor andere ondernemers is het slimmer om eerst te starten. Win daarom advies in om te bepalen wat beter is voor jouw bedrijf.

Ben je al gestart met jouw bedrijf? Dan zijn er andere financieringsmogelijkheden dan wanneer je nog niet officieel bent ingeschreven met jouw onderneming bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Weet je nog niet zeker of je nu beter eerst een financiering kunt aanvragen en daarna te starten, of dat je er slimmer aan doet of juist eerst te starten en dan pas een financiering aan te vragen? De volgende vergelijkende tabel helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze:

Vergelijking financiering aanvragen voor of na starten bedrijf
Voordelen eerst startenVoordelen eerst financieren

Meer financieringsmogelijkheden door:

  • Je hebt al (enkele) klanten. Dat schept vertrouwen dat je product of dienst gevraagd is in de markt.

  • Je maakt al (enige) omzet. Dat verhoogt de maximale financieringssom, omdat je van de omzet weer de rente en aflossing van externe financiering kunt terugbetalen.

  • Je hebt een zakelijke betaalrekening. De bank kan dan 'meekijken' op je bedrijfsrekening hoe het tot nu toe gaat.

  • Je hebt al een administratie en enkele belastingaangiften gedaan. Sommige ondernemers 'vergeten' nog wel eens rekening te houden dat ze voor een deel van de omzet geld dienen te reserveren voor het betalen van belasting.

  • Je hebt zelf al geld in de opstart van het bedrijf gestopt. Dit toont de potentiële financiers dat je overtuigd bent van jouw product/dienst. Je eigen geld staat immers op het spel.

  • Je bedrijf heeft al enige kredietwaardigheid opgebouwd. Investeerders, beleggers en financiers kunnen daardoor beter een passend (rente)tarief bepalen en de risico's inschatten.

Als je echter 'gewoon maar bent gestart' zonder een degelijk ondernemingsplan, kan dat weer nadelig uitpakken voor de financieringsmogelijkheden. Wees een slimme ondernemer, bereid je goed voor en maak steeds weloverwogen keuzes.

Andere financieringsmogelijkheden vanwege:

  • Je kunt gebruik maken van financieringen en subsidies die alleen gelden voor ondernemers die nog niet gestart zijn. Dit zijn bijvoorbeeld starterssubsidies, fiscale regelingen en vouchers.

  • Meer flexibiliteit omdat je de onderneming nog kunt inrichten naar een constructie die het beste past bij de financiering.

  • Ondernemers met een uitkering dienen eerst toestemming te vragen aan de uitkeringsinstantie, anders hebben zij geen recht op (gedeeltelijk dan wel afbouwend) behoud van uitkering

  • Je hebt meer tijd om financieringen te vinden. Je bent nog niet gestart, en hebt daarom nog niet te maken met allerlei bijkomende (afleidende) zaken als administratie, belastingen, omzet genereren met je bedrijf en rekeningen betalen van je leveranciers.

Stel het starten van je bedrijf echter niet onnodig lang uit. Want dan mis je wellicht marktkansen, of wek je de indruk dat je niet zeker bent van je eigen ondernemerskwaliteiten.

Vraag gesteld op:
Antwoord bijgewerkt op:
Sleutelwoorden:
bedrijf starten, wanneer financiering aanvragen, verschil, vergelijking, inschrijving kvk, gestart, nog starten, starterskrediet, bedrijfskrediet, crowdfunding, borgstellingskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Borgstellingskrediet (BMKB)

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBorgstellingskrediet (BMKB) maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.