Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BorgstellingsKredietMKB.nl

Borgstellingskrediet (BMKB) : "Extra zekerheid voor bancair bedrijfskrediet"

De Geus: 'Banken geven ondernemers makkelijker krediet'


Van de

Hilversum – Goed nieuws voor ondernemers die bancaire financiering zoeken. Banken zijn in het eerste kwartaal van 2016 soepeler geworden in het verstrekken van krediet aan bedrijven. Dat zegt beurscommentator Hans de Geus, op basis van een rapport van de Europeesche Centrale Bank (ECB) dat hij heeft gelezen.

De bereidheid van banken om geld uit de lenen aan ondernemingen is verbeterd in het eerste kwartaal van 2016. Dat komt omdat banken inmiddels een groot deel van de slechte leningen uit het verleden heeft weggewerkt. Ook is het vereiste kapitaal van banken weer enigszins aangesterkt, zodat banken inderdaad ook weer meer kredieten kunnen en mogen verstrekken. Dus eigenlijk is sprake van 'minder belemmering' als het gaat om een financiering voor je bedrijf regelen via je bank. En dat is een gunstige ontwikkeling na jarenlange beperkingen op de kredietfaciliteiten.

Van steen naar fabriek

De herallocatie van de aandacht van aanwending van geld en kapitaal verplaatst zich vooral van woninghypotheken naar producerende bedrijven. Waar er voor huizenkopers minder geld beschikbaar is of wordt gesteld voor startersleningen en woninghypotheken (de consument), zie je dat banken juist graag meer geld wegzetten in de vorm van krediet bij bedrijven die produceren (de producent).

De alom bekende zin 'Let op: Geld lenen kost geld' is zeker waar voor consumenten, maar productieve ondernemers kunnen juist dankzij het financiële hefboomeffect in hun bedrijf meer geld maken uit gerealiseerde extra omzet. Voor de goed presterende ondernemer zou de spreuk 'Let op: Geld lenen levert geld op' beter passen.

Vraag bankkrediet blijft achter

De Geus merkt wel op dat nog 'te weinig' bedrijven zich melden bij het bankloket voor financiering. Dat komt niet zo zeer omdat ondernemers niet willen lenen voor de start of groei van hun bedrijf, maar juist vooral omdat de ondernemers eerst omzet dienen te hebben voordat ze een lening kunnen krijgen.

Het verkrijgen van voldoende kasstroom is voor ondernemers een kleiner probleem dan geen financiering kunnen krijgen van de bank door strenge wetgeving en belemmerende factoren vanuit de ECB. Nu de economie weer aantrekt is de verwachting dat consumenten weer meer gaan besteden - en dat is goed voor de afzet bij bedrijven.

Sleutelwoorden:
bank, bedrijfskrediet, 2014, 2015, 2016, zakelijke kredietverstrekking, ecb, europeesche centrale bank, hans de geus, afzet, cashflow, woninghypotheken, fabrieken, producent, borgstellingskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.592× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Borgstellingskrediet (BMKB)

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBorgstellingskrediet (BMKB) maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.