Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BorgstellingsKredietMKB.nl

Borgstellingskrediet (BMKB) : "Extra zekerheid voor bancair bedrijfskrediet"

Rabobank koppelt rijke klanten aan ondernemers voor bedrijfskredieten


Van de

Utrecht – Rijke klanten van de Rabobank kunnen tot en met december 2016 meedoen aan een experiment waarbij ze samen met de bank zakelijke kredieten verstrekken aan MKB-ondernemers. Middels het online platform Rabo en Co bemiddelt de bank als intermediair tussen vermogende beleggers en bedrijven die geld zoeken voor financiering.

In oktober 2016 zijn de eerste zakelijke leningen verstrekt aan ondernemers via Rabo en Co, zo deelt de projectverantwoordelijke Marcel Gerritsen mede. Het bedrijf DuDok is één van de kredietnemers. De minimale inleg is €100.000,- en de particulier dient tenminste over 1 miljoen euro vrij belegbaar saldo te beschikken. Met de feestdagen hoopt Gerritsen totaal 10 bedrijfsleningen te hebben verstrekt.

Bank wordt intermediair

Geld van miljonairs klanten gebruiken om zakelijke kredieten te verstrekken heeft een groot voordeel voor de Rabobank. De bank loopt hierdoor maar de helft van het risico, en door het optreden als intermediair zit de bank niet gebonden aan allerlei strenge kapitaaleisen. Tegelijkertijd kan er voor de belegger een aantrekkelijker rendement behaald worden dan wanneer de particuliere investeerders hun geld zouden stallen op spaarrekeningen met een zeer lage rente.

De voorwaarden voor het verstrekken van krediet zijn gelijk voor zowel de vermogende particulier als de Rabobank. Maar de bank rekent wel 1% beheerkosten per jaar voor het ontzorgen van de particulier van het kredietbeheer.

Marktkraampjes

In Amerika is dit type financiering reeds bekend onder de noemer 'Market Place Lending'. Naast het aanspreken van vermogende particulieren, zijn ook crowdfunding en door beleggers opgezette kredietfondsen populaire financieringsvormen voor het MKB. In plaats van rondneuzen op de markt voor appels en eieren, shoppen steeds meer vermogende particulieren op dit soort financiële markten voor interessante lening­deals.

Vooralsnog kan er in de huidige fase van het experiment per aanvraag één miljonair samen met de bank intekenen op de ondernemings­financianciering. Wellicht wordt het later mogelijk om meer inschrijvingen per ondernemer te krijgen. Of dat minder vermogende klanten van de bank ook welkom zijn op de marktplaats.

Sleutelwoorden:
ondernemerskrediet, private banking, miljonairs, zakelijke financiering, rabo en co, financieringsvormen, intermediair, online platform, rabobank, marktplaats, bedrijfslening, crowdfunding, borgstellingskrediet, bedrijfskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.617× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Borgstellingskrediet (BMKB)

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBorgstellingskrediet (BMKB) maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.