Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BorgstellingsKredietMKB.nl

Borgstellingskrediet (BMKB) : "Extra zekerheid voor bancair bedrijfskrediet"

630 miljoen euro ondernemerskrediet voor MKB'ers beschikbaar via provincie


Van de

Den Haag – De verschillende Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM's) in Nederland hebben gezamenlijk zo'n 630 miljoen euro beschikbaar om te investeren in regionale MKB-ondernemingen. Dit blijkt uit een onderzoek dat de zakelijke nieuwszender RTL Z heeft uitgevoerd ter voorbereiding op een uitzending van Kijker aan Z.

ROM's zijn overheids­organisaties die oorspronkelijk de bedoeling hadden om economische achterstanden in de gebieden buiten de Randstad in te halen. Maar inmiddels verstrekken deze provinciale ROM's niet alleen risico­kapitaal. Ook pakken zij vervallen industrie­terreinen aan en participeren ze in MKB-ondernemingen door het kopen van aandelen.

Geldpot verschilt per provincie

De fondsen hebben wisselende hoeveelheden kapitaal beschikbaar om te investeren in regionale ondernemers. Zo hebben de ROM's in Flevoland en Zeeland gezamenlijk nog geen miljoen euro om uit te stallen bij bedrijven. Het Innovation Quarter in de provincie Zuid-Holland is nog op een kwart van de doelstelling om 100 miljoen euro te investeren in bedrijven. Brabant, Gelderland en Overijssel spannen samen de kroon met een totale geldkraan van een half miljard euro.

Groeiende populariteit

Er werken begin 2014 een paar honderd mensen bij de ROM's. Een kleine honderd bedrijven hebben zich bij de overheids­loketten gemeld.

Door de participaties in de regionale en nationale ondernemingen op termijn weer te verkopen, hopen de ROM's het beschikbare budget steeds te vergroten. Er wordt met name in innovatieve, duurzame en impactvolle projecten geïnvesteerd.

Sleutelwoorden:
starterskrediet, ondernemerskrediet, borgstellingskrediet, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, rom, nom, innovation quarter, budget, randstad, participaties, investeringen, private equity, investeringsfondsen
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.431× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Borgstellingskrediet (BMKB)

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBorgstellingskrediet (BMKB) maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.