Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BorgstellingsKredietMKB.nl

Borgstellingskrediet (BMKB) : "Extra zekerheid voor bancair bedrijfskrediet"

Rabobank vroeg excessieve rente voor noodkredieten bouwbedrijf Midreth


Van de

Arnhem – Het voor Midreth zeer ongunstige zakelijke noodkrediet van Rabobank was ongepast en niet conform de zorgplicht van de bank. Dat heeft het Gerechtshof Arnhem in haar vonnis bepaald. Met deze gerechtelijke uitspraak rondom zorgplicht van banken omtrent zakelijke kredietverlening, krijgen andere benadeelde MKB'ers meer houvast over hun mogelijkheden voor schadeclaims.

Bouwbedrijf Midreth was in de financiële problemen geraakt en had weinig mogelijkheden buiten de huisbank (Rabobank) om geld te lenen. De oplossing die Rabobank had geboden was een noodkrediet met excessief hoge rente.

Het zakelijke noodkrediet heeft volgens Midreth-opricht Joop Leliveld mede gezorgd dat zijn bedrijf de bietenberg op ging. De rechtbank vond dat hiermee niet aan de zorgplicht van banken werd voldaan. Midreth ging in 2011 failliet.

Ondernemers gedupeerd door eigenbelang bank

Er is een groot aantal ondernemingen dat mede door het optreden van hun bank tijdens zware financiële tijden uiteindelijk failliet zijn gegaan. Een voorbeeld is reisbureau Oad, welke geen noodkrediet kreeg van de Rabobank, terwijl deze wel hard nodig was voor het bedrijf om de crisis door te komen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft onderzoek gedaan bij de bijzonder beheer afdeling bij banken, maar geeft vooralsnog aan dat er geen noodzaak is voor verdere actie. Toch vinden experts en deskundigen omtrent zakelijke kredietverlening toch dat er wel degelijk iets moet gebeuren met de handelswijze van de grootbanken.

Meer mogelijkheden voor andere benadeelde MKB'ers

Met de uitspraak van het Gerechtshof Arnhem hebben andere MKB-ondernemers die ook benadeeld zijn door hun bank meer houvast voor het aanvechten van een schadeclaim. Het vonnis geeft richtlijnen omtrent de interpretatie van de zorgplicht die de bank heeft voor haar zakelijke klanten. In een andere zaak tegen ING heeft een MKB-onderneming eveneens in de bouw 9 ton schadevergoeding gekregen, ter compensatie van de excessief hoge vergoedingen die ING probeerde te innen omdat het dossier bij Bijzonder Beheer lag.

Rabobank is niet de enige zakenbank die MKB'ers in zwaar weer benadeeld. Advocaten en adviesbureau's noemen ook vergelijkbare situaties en handelspraktijken bij bijvoorbeeld de ING en Deutsche Bank.

Sleutelwoorden:
crisis, ondernemerskrediet, nood, problemen, mkb, rabobank, zorgplicht, gerechtshof arnhem, hoger beroep, vonnis, failliet, bouwbedrijf, machtsmisbruik, zakelijk geld lenen, borgstellingskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Borgstellingskrediet (BMKB)

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBorgstellingskrediet (BMKB) maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.