Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BorgstellingsKredietMKB.nl

Borgstellingskrediet (BMKB) : "Extra zekerheid voor bancair bedrijfskrediet"

Kifid opent klachtenbalie nu ook voor de kleine ondernemer


Van de

Den Haag – De directeur van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), Eveline Ruinaard, geeft aan dat het klachtenloket regelmatig te maken krijgt met agressie van consumenten die boos zijn over een financiële dienstverlener zoals een bank. Per 1 juli 2018 komen daar ook ondernemers bij. Want vanaf 1 juli 2018 is de gedragscode kleinzakelijke financiering in werking getreden.

MKB-ondernemers en ZZP'ers kunnen vanaf 1 juli 2018 een klacht over een kleinzakelijke financiering indienen bij het Kifid. De kleine ondernemer zal dan bemiddeling krijgen voor het oplossen van zijn/haar probleem (geschil) met een bank over de bedrijfsfinanciering, zoals bijvoorbeeld een ondernemerskrediet­faciliteit.

Onafhankelijkheid

Ondernemersorganisaties zijn blij met het initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) om de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering in te voeren. Wel vragen zij zich af of het Kifid voldoende onafhankelijk is om de klachten in behandeling te nemen. Maar Ruinaard geeft aan dat de comissie bestaat uit onafhankelijke oud-bankiers, wetenschappers, rechters en advocaten.

Voorwaarden en kosten

Helaas kan niet elke ondernemer meteen zijn/haar beklag doen of een compliment uitdelen over zijn/haar bank of financier. Het bedrijf moet namelijk een omzet hebben tot 5 miljoen euro; de klacht moet gaan over een financiering die vanaf 1 juli 2018 is aangevraagd; en de bank/financier in kwestie moet zich wel hebben gecommitteerd aan de gedragscode.

Het heeft geen zin om een klacht in te dienen als je bedrijf is afgewezen van een krediet. Want een bank of financier mag namelijk nog steeds zelf bepalen, of ze krediet willen verstrekken aan jouw bedrijf. Let daar dus op voordat je de €250,- (of €500,-) kosten betaalt om je klacht in te dienen bij het Kifid.

Sleutelwoorden:
kifid, klachteninstituut financiele dienstverlening, geschillencommissie, kleine ondernemers, kleinzakelijke financiering, starterskrediet, ondernemerskrediet, borgstellingskrediet, klachten, probleem, oplossen, ontevreden, nvb, gedragscode, banken
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Borgstellingskrediet (BMKB)

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBorgstellingskrediet (BMKB) maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.