Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BorgstellingsKredietMKB.nl

Borgstellingskrediet (BMKB) : "Extra zekerheid voor bancair bedrijfskrediet"

'Kleine ondernemers betalen woekerrentes bij dit Britse crowdfundingsplatform'


Van de

Amsterdam – Ondernemers dienen voorzichtig te zijn wanneer zij bij het Britse commerciële crowdfundingsplatform Funding Circle geld ophalen. Het platform rekent volgens een onderzoek van Trouw extreem hoge kosten, veel te hoge rentes en een slechte beoordeling van zakelijke krediet­aanvragen. Mede hierdoor geraken ondernemers zakelijk en in privé met hogere kans in faillissement.

Lector financieel-economische innovatie Lex van Teeffelen van de Hogeschool Utrecht is niet te spreken over een aantal crowdfundingplatforms. Volgens van Teeffelen staan de deuren bij deze platforms zo wagenwijd open, dat zelfs 'technisch failliete bedrijven' hun aanvraag voor 'brakke bedrijfs­financiering' gehonoreerd krijgen. En met aggressieve marketing­technieken slaan deze platforms talloze ondernemingen aan de haak die bijten in het aas van snel veel geld zakelijk lenen.

Helemaal geen terugbetaal­mogelijkheid

Van Teeffelen spreekt over enkele projecten die hij vermeld heeft zien staan op het crowdfundingplatform, waarbij de hoogte en voorwaarden van de zakelijke leningen overduidelijk niet overeenstemmen met jaarcijfers van het te funden bedrijf. Uit de bedrijfs­omzet kan bijvoorbeeld helemaal de maandlast niet betaald worden, of de reden voor financiering is het overnemen van achterstallige belastingschulden.

Platform rekent woekertarieven

Een kleine 300 ondernemingen betaalt 20% rente op het geleende geld. De maandtermijn is hierdoor eigenlijk veel te hoog, om nog terug te kunnen betalen. De gefinancieerde MKB-ondernemingen dienen dan in korte tijd zo snel te groeien qua omzet, dat enkel een zeer succesvolle startup de race tegen de tikkende afbetalingstijdbom kan winnen. En die startups vind je doorgaans niet tussen de lijst met op het platform opgesomde projecten.

Borgstellings­krediet

Het Ministerie van Economische Zaken is daarentegen van plan om borg te gaan staan voor de projecten op crowdfundingplatforms. Wanneer ondernemingen dan hun zakelijke leningen niet meer geheel kunnen terugbetalen, maakt de Staat geld over naar het crowdfundingplatform om het verlies op te vangen. Ondernemers kunnen echter niet op steun van de Rijksoverheid rekenen.

Sleutelwoorden:
crowdfunding, starterskrediet, woekerrentes, failliet, zakelijke lening, brits, platform, onderzoek, kleine ondernemers, hoge rente, kosten, slechte beoordeling, bbmkb, borgstellingskrediet, staatsgarantie, ministerie van economische zaken
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Borgstellingskrediet (BMKB)

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBorgstellingskrediet (BMKB) maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.