Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BorgstellingsKredietMKB.nl

Borgstellingskrediet (BMKB) : "Extra zekerheid voor bancair bedrijfskrediet"

Ondernemers lopen Borgstellingskrediet MKB mis door onbekendheid


Van de

Veldhoven – Veel ondernemers weten niet dat de BMKB-regeling van het Ministerie van Economische Zaken gebruikt kan worden voor de succesvolle financiering van hun bedrijf. Deze garantstelling van de Rijksoverheid vergroot de kans op een bancaire geldlening voor de ondernemer. Slechts enkele bedrijven, zoals Toi-Toys uit Veldhoven, dat merkloos speelgoed uit China importeert, maakt goed gebruik van een BMKB-lening.

De ondernemer dient zelf om de BMKB-kredietfaciliteit te vragen bij het aanvragen van een bancaire geldlening. De bankadviseur komt zelf doorgaans niet met deze regeling, omdat het aanvragen en verkrijgen van een garantstelling van de Rijksoverheid 'te omslachtig' zou zijn en de bedrijfsfinanciering 'te ingewikkeld' zou maken. En dat is jammer, want de BMKB-regeling werkt wel degelijk, zo toont het Nederlandse bedrijf Toi-Toys uit Veldhoven aan.

Voorraad goedkoper financieren

Het bedrijf Toi-Toys is in 1992 opgericht. Het importeert al jarenlang met succes merkloos speelgoed uit China. Door een goodwillfinanciering vanwege een bedrijfsovername, werd het lastiger om via de bank regulier krediet te krijgen om de voorraad te financieren. Door het succes van de verkoop van het speelgoed in Nederland (zoals bijvoorbeeld de immens populaire loombandjes) dient Toi-Toys namelijk steeds meer voorraad aan te nemen. De inkoop uit het Verre Oosten dient vooraf betaald te worden, maar wordt pas terugverdiend wanneer het in Nederland is verkocht, waardoor een tijdelijk bedrijfsliquiditeitsprobleem ontstaat. Hierdoor is het voor Toi-Toys belangrijk om de voorraad gunstig te kunnen financieren.

Bij een Borgstelling MKB Kredieten (BMKB) staat de Rijksoverheid garant voor de helft van de bancaire lening. De bank loopt dan minder risico op het aan de ondernemer uitgeleende geld. Hierdoor kan de bank een lagere rente aanbieden aan de ondernemer, wanneer de bank op een zakelijke lening zo'n borgstelling kan verkrijgen. Er kunnen wel afsluitkosten berekend worden door de bank, maar deze kosten verdienen zich ruimschoots terug door de besparing op de lagere zakelijke leenrente. Volgens de eigenaar van Toi-Toys heeft de BMKB-regeling dus alleen maar voordelen voor ondernemers.

Ook voor starters en innoverende bedrijven

De BMKB-lening kan ook door startende ondernemers en innoverende bedrijven worden aangevraagd, onder extra gunstige voorwaarden. Het bedrijf Toi-Toys gaat van het verkregen krediet investeren in een eigen innoverend testlab, waardoor een CE-markering op het speelgoed verkregen kan worden.

De regeling BMKB is per 1 november 2013 tijdelijk verruimd, waardoor de Rijksoverheid nu - onder voorwaarden - tot wel 67,5% borg kan staan voor de bedrijfslening. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunnen startende en innoverende bedrijven rekenen op extra gunstige voorwaarden.

Sleutelwoorden:
bmkb, borgstellingskrediet, toi-toys, china, import, garantstelling, rijksoverheid, mkb, starters, innovatief ondernemen, lagere rente, bancaire financiering, voorraad financieren, onbekendheid, rvo
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.592× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Borgstellingskrediet (BMKB)

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBorgstellingskrediet (BMKB) maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.