Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BorgstellingsKredietMKB.nl

Borgstellingskrediet (BMKB) : "Extra zekerheid voor bancair bedrijfskrediet"

Nog 436 miljoen euro beschikbaar voor Borgstellingskrediet MKB in 2e helft 2014


Van de

Den Haag – Het voor 2014 beschikbaar gestelde budget voor het Borgstellingskrediet MKB (BMKB) wordt nog onvoldoende benut door ondernemers. Na het eerste halfjaar van 2014 is er nog 436 miljoen euro aan borgstelling beschikbaar vanuit de Rijksoverheid.

In november 2013 is het BMKB nog verruimd. Zo is het borgstellingspercentage vanuit de Rijksoverheid tijdelijk verhoogd op kleine zakelijke leningen van bestaande bedrijven. Tevens wordt nu tot een maximum van €1,5 miljoen garanties afgegeven.

Ook is sinds oktober 2012 het BMKB opengesteld voor niet-bancaire financiers. Enkele partijen kunnen hiermee ook bedrijfskredieten afsluiten waarop een staatsborgstelling mogelijk is.

Alle reden dus voor ondernemers met een financieringsbehoefte om te kijken of zij in aanmerking komen voor zo'n BMKB. Maar toch lijkt de regeling nog niet populair genoeg.

Verruiming mogelijk ook in 2015

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) verwacht dat in 2015 de verruiming van het BMKB zal blijven. Waarschijnlijk zullen meer ondernemers gebruik gaan maken van het BMKB wanneer de Nederlandse economie weer begint te groeien.

Andere financieringsinstrumenten

Naast het BMKB voor starters, innovatieve bedrijven en reguliere ondernemers, heeft het Ministerie van EZ nog meer instrumenten beschikbaar gesteld op de Nederlandse bedrijfsfinancieringsmarkt. Voorbeeld zijn de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO), de Groeifaciliteit, de Vroegefasefinanciering, microkredieten en MKB-kredieten, het Innovatiekrediet, de Seed Capital regeling, Garantstelling Landbouw en Landbouw Plus en De Garantie Scheepsbouwregeling.

Tot slot bestaan er nog een aantal fondsen waarin de overheid investeert.

Sleutelwoorden:
borgstellingskrediet mkb, bmkb, starterskrediet, bedrijfskrediet, stimulering ondernemersfinanciering, halfjaarlijkse rapportage, tijdelijke verruiming, aanvullend actieplan mkb-financiering, 2014, ministerie van economische zaken, staatsgarantie
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.592× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Borgstellingskrediet (BMKB)

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBorgstellingskrediet (BMKB) maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.