Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

BorgstellingsKredietMKB.nl

Borgstellingskrediet (BMKB) : "Extra zekerheid voor bancair bedrijfskrediet"

400 Miljoen euro overheidsgarantie voor nieuwe financiers MKB


Van de

Den Haag – Aanbieders die zakelijke leningen willen verstrekken aan het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) kunnen vanaf donderdag 30 oktober 2014 hun initiatief aandragen bij het Ministerie voor Economische Zaken (EZ) voor een overheidsgarantie van 80%. Minister Kamp heeft 400 miljoen euro aan garantiegeld beschikbaar gesteld.

Nieuwe aanbieders hebben 8 weken de tijd om hun bedrijfsfinancierings­initiatief aan te dragen bij het Ministerie van EZ. In de Staatscourant zijn de voorwaarden gepubliceerd waaraan de bedrijfslening dient te voldoen.

Er is grote behoefte aan nieuwe financieringsmogelijkheden voor het MKB. De Rijksoverheid gaf tot nu toe alleen garantie op financieringen aan bedrijven, maar geeft nu dus ook garantie aan financiers. Hiermee moet het makkelijker mogelijk worden om nieuwe financieringsfondsen op te zetten, waar investeerders/beleggers meer zekerheid hebben om in te leggen. Verwacht wordt dat de motor van de Nederlandse economie in 2015 al meer op gang zal k omen.

Het Ministerie van EZ gaat nadrukkelijk niet participeren in de initiatieven om de financieringsmogelijkheden voor het MKB te vergroten en verbreden. Bij de bedrijfsleningen, bedrijfskredieten en bedrijfsfinancieringen kan dus géén aandelenkapitaal worden verworven door de financier.

Volgens Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, was het dringend noodzakelijk dat er gemakkelijker nieuwe alternatieve financieringsvormen op de Nederlandse markt konden ontstaan. Want ook de financiers zelf kampen met fundingsproblemen. Financiers zouden erg geholpen zijn met de 80% staatsgarantie.

Vanuit het bedrijfsleven zou volgens van Straalen met name behoefte zijn aan een nieuwe financieringsconstructie voor werkkapitaal.

Sleutelwoorden:
bedrijfskrediet, bedrijfsfinanciering, starterskrediet, borgstellingskrediet mkb, ministerie van economische zaken, henk kamp, 400 miljoen euro, staatsgarantie, rijksoverheid, midden- en kleinbedrijf, alternatieve financieringsvormen, zakelijke leenconstr
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.592× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Borgstellingskrediet (BMKB)

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBorgstellingskrediet (BMKB) maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.